Provera

Idag har jag sån värk i mina armar så jag knappt orkar skriva detta inlägg. Men kände att jag vill ju skriva! Och med värken kommer extrem trötthet, så det går inte i många knop här hemma. R har varit hemma ett par dagar denna veckan för han har varit så förkyld, men nu äntligen börjar det vända för honom!
 
Igår fick jag plötsligt en blodblandad flytning! Jag blev nästan chockad. Det har varit även idag, men inte mer än just flytningar med blod i. Ingen mens i sikte vad jag kan tro.
Har i och för sig haft (och har) världens humörsvängningar och en del molvärk i magen! Så kanske kommer mensen igång trots allt. När jag var på kvinnokliniken förra veckan så såg det ju ut som jag just haft ägglossning, sa ju läkaren.
 
Idag ringde även läkaren från kvinnokliniken. Hon hade diskuterat mitt fall med sina kollegor och kommit fram till att jag inte ska äta kombinerade p-piller med tanke på min hypotyreos.
 
Jag ska istället äta Provera, ca var tredje-fjärde månad. Endast för att få en bortfallsblödning (blöda ut slemhinnan).
Men hon tyckte att jag skulle vänta över helgen och se om jag får någon egen mens. Har det inte kommit igång så skulle jag börja med Proverakuren på måndag. Smidigt att börja den 1 varje gång.
 
Så inga p-piller och det känns bra. Jag önskade att det skulle bli precis såhär. Verkar bättre och jag kan själv styra när jag ska ta mina Provera och veta på ett ungefär när mensen kommer komma.
 
Nu har ni fått en liten update på läget, tyvärr orkar mina armar inte med att jag skriver mer nu...
 
Jag idag; trött, svullen med massa värk i kroppaskrället.
Mina ögon är torra och grusiga... Suck för denna jäkla hypotyreos!
 
Kram!
 
 
 
 
 
 

Klippt

Så himla mig!
Ledsen för jättedåliga uppdateringar här. Jag har varit och är väldigt trött och massor som snurrar i huvudet! Då blir det lätt lite kaos i min värld.
Imorgon ska jag till facket och prata igenom min situation, då menar jag med alla papper, sjuklön och någon löneskuld som tydligen ligger och drar. Känns som ett onödigt orosmoln att gå runt med, det räcker gott och väl med att vara sjuk och slut.
 
Jag ringde till apoteket idag, nu är min medicin en vecka försenad, om man går efter när jag tänkte att jag skulle fått den (tisdag/onsdag förra veckan). Hon mumlade något om TRE veckor! Jag blev helt stel. Men så sa jag: "Men på telefonsvararen hade ni sagt vecka 22, och det är ju denna veckan?" Hon svarade: "Jo, ja just det, ja. Vi skickar sms när den kommer".
Suck. Lät ju inte direkt på henne som att den kommer komma i det närmaste... Orolig!
 
Idag har jag även klippt av mig håret!
Tar väl en stund att vänja sig kanske, men jag är nöjd!
Mitt hår var såå slitet och risigt, fanns ingen näring i det alls, så jag valde att klippa bort det helt.
Förhoppningsvis kommer det nu bli friskare när medicinen väl kommer :)
 
Nu blir det lite grillat här hemma, perfekt LCHF :)
 
Kram!

Internationella sköldkörteldagen

In med er och lyssna! Man lär så länge man lever :)
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6173101
 
 
Vi måste uppmärksamma denna sjukdom, som drabbar såå många människor! Och vi är så många som får kämpa för vår rätt till rätt behandling! Vi blir ofta bemötta med att vi är utmattade eller har psykiska problem! Läkare måste lyssna på symtomen, problemen och se människan. Inte bara provsvar som är så vilseledande när det kommer till alla sköldkörtelsjukdomar, ingen kan se vad som når cellerna. Att medicinen flyter runt i blodet är en sak. Och att man då får bra värden är ju inte så konstigt, men om patienten säger att den inte mår bra, så måste det tas på allvar!
Sprid detta och lär dig mer om din sjukdom, för att kunna stå på dig i kontakt med sjukvården.
 
Sköldkörteln sitter i halsregionen.
 
Vi ska vara rädda om vår lilla fjäril i halsen! Alla kan drabbas och det är så vanligt, så du känner säkert någon som lider!
 

Blå fjäril är vår symbol!