Min vrå av världen

Måste bara visa hur vår trädgård, sakta men säkert, växer fram.
 
Hela min tanke med trädgården är att vi ska bilda olika "rum" i hela trädgården, där något liksom ska överraska en. Få en att vilja dröja sig kvar där.
 
Hur som helst, vi har börjat med det första "rummet" som ska bli vid garageväggen på baksidan, här ska jag få ett bord som jag ska plantera mina växter vid, nån form av blomvägg och ett "tak" av armeringsnät där en kaprifol ska få klänga upp.
Hittills har R byggt ena väggen, ut mot grusvägen, det ska funka som insynsskydd och som vägg där jag ska få upp lite hyllor för blommor och väggfasta krukor mm.
Insynsskyddet från grusvägen.
 
Vi ska nu då bygga en nästan likadan vägg vid andra änden av trädgården, på samma sida. Och däremellan ska vi få upp en häck. En avenbok.
 
Tror det kan bli precis hur bra som helst!
Vi har valt att klä in sidorna på vår vägg med svart plåt, dels för att binda ihop den med garagetaket, men också för att förlänga livslängden på virket, det är tryckt förstås, men detta tyckte vi blev en bra finish.
 
 

 
I en annan del av vår trädgård (den är stor 1200 kvm) har vi ett litet hörn som... Ja, vad ska man säga. Där finns en hög som bara växer, där vi lägger vårt trädgårdsavfall. Det känns inte optimalt såklart, och något ska göras där.
Men, vi har flyttat på tre rhododendron som stod såå skuggigt gömda mellan huset och garaget, flyttat dom och satt som ett litet insynsskydd mo denna "trädgårdens skamfläck".
Och nu har vi utökat med skönhet :)
Vi ska ju givetvis göra något åt högen, inte bara gömma den bakom något snyggt, men med tiden ska även detta hörne kunna kallas för ett av de här "rummen" som ska växa fram.
 
Min kära man kom ialla fall hem med ett traktordäck som mäter 160 cm i diameter. Och däri har vi planterat lite fina blommor som vi gillar.
Däcket är placerat så att rhododendronbuskarna bildar en halvcirkel runt om i bakgrunden.
Vi satte i ett armeringsnät som blev över när vi gjorde staketet på framsidan, där två murgrönor förhoppningsvis ska vilja klättra upp och bilda en liten vägg :)
Vi blev verkligen nöjda med detta! Och vi har ett däck till, fast mindre, som vi ska ha runt vår flaggstång.
Men det får svärfar hjälpa till med imorgon för mina armar klarar inte av att hålla i flaggstången (även om den inte är alls tung).
 
Allt får ta sin tid förstås, men det känns skönt att vi äntligen har någon form av plan med trädgården.
Den är ju redan "uppvuxen" med träd och bärbuskar, men vi vill ändra om och göra den till vår trädgård, utan att förstöra förstås.
 
Kram!
 

EEG - elektroencefalografi

 
Igår var jag på sjukhuset och gjorde en EEG - elektroencefalografi.
Det gick till som så att jag fick gå in i ett rum med en läkare på Klinisk fysiologi. Och där fick jag berätta om mina problem, som i mitt fall är sjuklig trötthet och värk i hela kroppen.
Sen fick man en sketasnygg hätta på huvudet (glömde ju ta bild!!!!) som innehöll en mängd elektroder.
Dessutom baltade hon i nån slags sörja i hålen till elektroderna, någon slags sandblandning.
     
Vi kan ju konstatera att det inte var speciellt trevligt att ha detta i huvudet.
 
Sen fick man ialla fall ligga på en säng, med skön kudde och go filt (detta var klockan 8 på morgonen, så ni kan ju gissa om jag var nära att somna om).
Lampan släcktes i taket och det blev verkligen sömnmood i rummet.
Så skulle jag blunda (var jätterädd att somna!) och titta när hon sa till mig att göra det. Så mättes aktiviteten i hjärnan, hur nervcellerna skickar elektrisk aktivitet till varandra.
 
Sen var det dags för en extremt stark lampa! Alltså det var ju ingen vanlig lampa precis.
Den tändes precis framför ögonen, och hon sa åt mig när jag skulle titta och just som jag öppnade ögonen tändes lampan och bländade mig i samma ögonblick. Det gör att i någon microsekund så är ögat öppet samtidigt som lampan bländar och det är en del av mätningen.
Så höll vi på så med lampan en stund innan det blev mörkt igen.
 
Själva undersökningen tog ca 30 minuter och hela besöket tog ca 1 timme.
Efteråt fick jag en handduk och blev visad till en dusch där jag kunde tvätta håret, vilken tur!
Viktigt att dokumentera! ;)
 
Sen var det bara att hoppa på bussen till stan och till stationen för att ta bussen till Borås till min syster.
Jag skulle följa med henne till hennes sjukhusbesök också.
Det gick bra, men blev en riktig snabbvisit. Det vi hann med var läkarbesöket och en snabb lunch på en bänk :)
 
I Borås har dom kommit lite längre med LCHF, på en restaurang som vi brukar besöka när jag är där, har dom flera LCHF alternativ, även fika.
Vi tog en laxrätt som var kall och såå god!
 
 
Mums! :)
 
Sen var det dags att åka hemåt igen.
Det blev en lång dag, men alla dagar ser ju inte ut såhär.
Jag fick min EEG tid dagen innan, det var en återbudstid.
 
Såhär trött var jag när jag var åter i Jönköping.
 
Tur min pappa ringde när jag var nästan framme vid stationen, jag sov så djupt, jag tror att jag både snarkade och dräglade... Haha!
 
 
Idag, dagen efter denna fullspäckade dag, lämnade jag inte sängen fören 12.30. Ja, okej, för att hämta ett glas vatten för att ta mina piller och för toabesök. Men somnat om så djupt efter det.
Jag tror jag behövde det.
 
Kram!
 

Läkarbesök och blommor

Idag har jag varit hos min företagsläkare, det är han som sköter min sjukskrivning.
Han sjukskrev mig till den sista september. Det känns både bra och inte bra.
Det känns bra för att jag slipper jaga honom mitt i semestertider om jag skulle behöva förlänga min sjukskrivning, och det känns inte bra att räkna med att vara hemma så länge. Samtidigt som jag måste ha lite tålamod när det gäller detta kroppaskrället.
 
Efter läkarbesöket tog jag en lunch på stan och då ringde dom från sjukhuset och hade fått ett återbud, så jag fick en tid imorgon klockan 7.45 för EEG. Känns ju skönt att få det gjort också nu innan sommaren rullar igång på allvar.
Men otroligt jobbigt med morgontider! Jag hade problem med denna tiden idag, som var klockan 11. Skulle gå upp klockan 8 men kunde bara inte det fören ca 8.45... Puuust!
Imorgon blir det än värre, men det får gå.
 
Efter morgondagens undersökning ska jag ta bussen till Borås till min syster. Vill inte skriva om det här, men hon har sina bekymmer som jag följer med henne på till läkare och så. Känns skönt att kunna göra det.
 
Efter läkarbesöket idag åkte jag till mitt jobb och hälsade på. Skulle lämna mitt nya läkarintyg till chefen men hon var ledig. Fick en mysig stund med mina goa kollegor och våra fina vårdtagare.
 
Sen åkte jag och R till Plantagen och köpte lite blommor och sen vidare till A6 där vi köpte en söt blomma till vår granne som hjälpt oss att göra vår grind :) Dom blev jätteglada och förvånade, så det var lyckat! :)
 
Men nu satte jag ner arslet i soffan, och lär inte lämna den mer ikväll... Inte fören sängen kallar.
 
Jag har mycket värk och mjölksyran i armarna är hemsk idag. Men jag klarade denna dagen med.
Och så har jag läst att vi med hypotyreos kanske inte ska äta så strikt LCHF! Att vi behöver kolhydrater för att kunna konvertera T4 till T3... Jag som verkligen lyckas så bra nu med kosten!
 
 
Hoppas att ni fina har det bra på alla sätt!
 
Kram!