Diabetes?

Vanligt att man blir trött, törstigare och kissar mer

När man får typ 2-diabetes kan symtomen vara olika svåra. Många vet inte om att de har sjukdomen eftersom man ofta inte har några symtom alls.

Ett vanligt symtom är att man blir trött, både mentalt och i kroppen. Ett annat symtom är att man blir törstigare och kissar mer. Det beror på att socker läcker över till urinen när det når en viss mängd i blodet. Socker suger upp vatten från kroppen och mängden urin ökar, vilket även ökar törsten. Andra symtom kan vara klåda i underlivet och dimsyn.
Ur 1177 - Vårdguiden

 

Åh, jag är så rädd för att jag kan vara på väg att utveckla diabetes.
PCOS i sig är ju en åkomma som ökar risken och så hypotyreosen... Det är endokrina sjukdomar, hormonella, och det är ju även diabetes.

Jag har ju flera av dom vanliga symtomen på det. Jag törstar såå mycket! Jag blir snustorr i munnen så fort jag inte dricker något, det är ju inte normalt. Det går liksom inte att släcka törsten! Jag bälgar i mig vatten, hela dagarna! Det resulterar ju förstås i att jag behöver springa och kissa oftare. Dimsyn har jag, eller egentligen är ju mina ögon i någon slags kris nu för tiden, så ljuskänslig och grusiga är dom.

Jag har lämnat massa blodprov under förra året, och även i år, och alla provsvar har kommit tillbaks "perfekta". Men jag vet ju inte, läser om att symtomen kan komma smygande.
Men, det kan också vara något med mitt kortisol. Så det är massor med hormoner som antagligen är i obalans i mig...

Åh vad jobbigt!

1 Amanda :

skriven

Hej! Snubblade över din blogg av en slump då jag sökte på pcos.
Har själv precis fått beskedet att jag har det men tycker jag blivit extremt dåligt informerad.
Läser att du är rädd för att få diabetes. Kan säga att även jag har de symtomen och blivit testad för de flera gånger men precis som du lämnar jag perfekta provresultat.
På något sätt skönt att läsa att det är fler som har liknande symptom och att man inte är ensam i detta.

Hur länge har du haft pcos?
Och hur gammal är du?

Kommentera här: