Min vrå av världen

Måste bara visa hur vår trädgård, sakta men säkert, växer fram.
 
Hela min tanke med trädgården är att vi ska bilda olika "rum" i hela trädgården, där något liksom ska överraska en. Få en att vilja dröja sig kvar där.
 
Hur som helst, vi har börjat med det första "rummet" som ska bli vid garageväggen på baksidan, här ska jag få ett bord som jag ska plantera mina växter vid, nån form av blomvägg och ett "tak" av armeringsnät där en kaprifol ska få klänga upp.
Hittills har R byggt ena väggen, ut mot grusvägen, det ska funka som insynsskydd och som vägg där jag ska få upp lite hyllor för blommor och väggfasta krukor mm.
Insynsskyddet från grusvägen.
 
Vi ska nu då bygga en nästan likadan vägg vid andra änden av trädgården, på samma sida. Och däremellan ska vi få upp en häck. En avenbok.
 
Tror det kan bli precis hur bra som helst!
Vi har valt att klä in sidorna på vår vägg med svart plåt, dels för att binda ihop den med garagetaket, men också för att förlänga livslängden på virket, det är tryckt förstås, men detta tyckte vi blev en bra finish.
 
 

 
I en annan del av vår trädgård (den är stor 1200 kvm) har vi ett litet hörn som... Ja, vad ska man säga. Där finns en hög som bara växer, där vi lägger vårt trädgårdsavfall. Det känns inte optimalt såklart, och något ska göras där.
Men, vi har flyttat på tre rhododendron som stod såå skuggigt gömda mellan huset och garaget, flyttat dom och satt som ett litet insynsskydd mo denna "trädgårdens skamfläck".
Och nu har vi utökat med skönhet :)
Vi ska ju givetvis göra något åt högen, inte bara gömma den bakom något snyggt, men med tiden ska även detta hörne kunna kallas för ett av de här "rummen" som ska växa fram.
 
Min kära man kom ialla fall hem med ett traktordäck som mäter 160 cm i diameter. Och däri har vi planterat lite fina blommor som vi gillar.
Däcket är placerat så att rhododendronbuskarna bildar en halvcirkel runt om i bakgrunden.
Vi satte i ett armeringsnät som blev över när vi gjorde staketet på framsidan, där två murgrönor förhoppningsvis ska vilja klättra upp och bilda en liten vägg :)
Vi blev verkligen nöjda med detta! Och vi har ett däck till, fast mindre, som vi ska ha runt vår flaggstång.
Men det får svärfar hjälpa till med imorgon för mina armar klarar inte av att hålla i flaggstången (även om den inte är alls tung).
 
Allt får ta sin tid förstås, men det känns skönt att vi äntligen har någon form av plan med trädgården.
Den är ju redan "uppvuxen" med träd och bärbuskar, men vi vill ändra om och göra den till vår trädgård, utan att förstöra förstås.
 
Kram!